Advokatska firma “SAJIĆ” od ove godine postala je dio GGI mreže i jedina članica sa teritorije Bosne i Hercegovine

Datum objave: Ponedjeljak, Novembar 6, 2017
Objavljeno u Novosti
banner_ggi

Geneva Group International (GGI) objedinjuje grupu međunarodnih, samostalnih, revizorskih, računovodstvenih, pravnih i konsultantskih firmi sa zajedničkim ciljem usmjerenim na pronalaženje odgovarajućih rješenja za finansijska, pravna i poreska pitanja. Široka međunarodna rasprostranjenost GGI mreže pruža klijentima pristup vodećim firmama u svojoj oblasti i to u zemljama širom svijeta.

 GGI je  najveća mreža nezavisnih advokatskih i konsultanstkih firmi u svijetu, koja u svoje članstvo prima samo najbolje firme iz određene države. Advokatske firme, članice udruženja, su među najiskusnijim i najstručnijm u svojim jurisdikcijama, i kao takve u potpunosti pokrivaju sve oblasti prava koje su za međunarodne klijente neophodne za redovno poslovanje, kako za korporativna tako i za fizička lica.  Advokatske firme unutar mreže svojim klijentima pružaju usluge od početnog pravnog savjeta do sudskih sporova, od građanske parnice do sudske prakse. Oni razumiju svoje klijente, njihove potrebe, kroz stečeno znanje, aktivan odnos i komunikaciju sa klijentima. Upoznati sa lokalnom praksom i znanjem, omogućavaju da se zahtjevni međunarodni  poslovi odrade efikasno, profesionoalno i na zadovoljstvo  njihovih klijenata.

 “To što smo postali članovi takve mreže nezavisnih advokatskih firmi je još jedan pokazatelj o kvalitetu našeg rada”-rekao je Aleksandar Sajić, managing partner u Advokatskoj firmi “SAJIĆ”. “Potvrđuje se da je naše opredeljenje da se organizujemo kao savremena evropska advokatska kuća, naše uporno istrajavanje na kvalitetu i specijalizaciji advokata, a posebno stavljanje klijenta u centar svih naših aktivnosti bilo ispravno. Nastavićemo s tim i ubuduće, sada svakako još jače i upornije, jer nas i članstvo i GGI na to obavezuje”.

 Nataša Krejić i Nataša Škrbić, ispred Advokatske firme “SAJIĆ”, kao novi član GGI porodice, predstavile su se ostalim članicama na Svjetskoj konferenciji u Beču, na kojoj je bilo preko 330 učesnika.

Glavni govornici panel diskusije su bili H.E. Benita Ferrero-Waldner, bivši austrijski ministar vanjskih poslova i komesar EU i prof. Hans-Werner Sinn, bivši predsjednik IFO Instituta u Münchenu, savjetnik njemačkog ministra ekonomije, i profesor ekonomije na Univerzitetu u Minhenu. Panel diskusiju je vodio prof. Dr. Teodoro Cocca.

Nakon konferencije održana je GGI Gala – večera u Imperial Palace “Hofburg” u Beču sa 330 GGI prijatelja,  uz orkestar, operske pjevače i poznati bečki valcer.

GGI 2 international-alliance-home  GGI 1   GGI    NATASA                              GGI 4