Advokatska firma “SAJIĆ” u 2016. godini

Datum objave: Srijeda, Februar 1, 2017
Objavljeno u 2017
logosatrs2

U 2016. godini uspostavili smo saradnju sa novim klijentima među kojima su: Geoinženjering d.o.o. Banja Luka, Krajina osiguranje a.d. Banja Luka, Klinika Svjetlost Banja Luka, Cortix d.o.o. Sarajevo, Digital elektronik d.o.o. Derventa, Aerodromi RS, Poliko d.o.o. Sarajevo, Slovakstav s.r.o. Slovačka, Alternativna televizija Banja Luka, NCR Corporation Holandija, Muehlbauer Group Njemačka, Atom Distribution Srbija, Unikom Unisat d.o.o. Banja Luka, Elit Banja Luka, Fond za zaštitu životne sredine RS.

U 2016. godini pridružili smo se mreži advokatskih kancelarija “Adriatic Legal Network(ALN) sa ciljem da našim klijentima omogućimo visok kvalitet  advokatskih usluga kako na području Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore, tako i na području Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a nadamo se uskoro i šire, uključujući i područje Albanije, Austrije i Mađarske.
Naš cilj je da kroz blisku saradnju sa adv. kancelarijama “Joksović, Stojanović i Partneri” iz Beograda, ”Miro Senica in odvetniki” iz Ljubljane, “Kallay i partneri” iz Zagreba i Advokatskom kancelarijom “Pepeljugoski” iz Skoplja našim klijentima koji posluju u različitim jurisdikcijama pružimo jedinstveni sistem pravne podrške u skladu sa propisima država u kojima članovi mreže imaju svoja sjedišta.

U prethodnoj godini smo naplatili potraživanja našim klijenata u iznosu od cca 8 miliona konvertibilnih maraka. Istovremeno smo u pasivnim parničnim postupcima, u kojima su naši klijenti bili tužene strane, imali uspješnost od 87%, odnosno našim klijentima smo odbranili postavljene tužbene zahtjeve ukupne vrijednosti preko 5 miliona konvertibilnih maraka.

Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da je Željko Vlačić  01.01.2017. godine promovisan u advokata. Željko je dio našeg tima od 2011. godine kada je zaposlen kao advokatski pripravnik.

tim_zeljko-vlacic

U 2016.godini razvili smo Newsletter sistem putem  kojeg smo tokom godine našim klijentima, saradnicima i partnerima poslali ukupno  27 Newslettera.
2016.godine pokrenuli smo i BLOG na našoj WEB stranici, te objavili 12 blogova koji izražavaju lični stav naših zaposlenih na aktuelne teme.
Većina novih zakona i pravnih instituta su detaljno analizirani u našim publikacijama, te smo ove godine izdali 12 publikacija.