Banjaluka izrađuje Plan kapitalnih investicija do 2020. – Građani pozvani da dostave prijedloge

Datum objave: Srijeda, Septembar 6, 2017
Objavljeno u Nekategorisano

Grad Banjaluka pristupio je procesu izrade Plana kapitalnih investicija za period od 2018. do 2020. godine s ciljem uspostavljanja ravnoteže između tekućeg održavanja i postojeće poslovne i komunalne infrastrukture, te novih investicija na području grada, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Plan kapitalnih investicija je osnovni dokument za planiranje kapitalnih izdataka u budžetu Grada, koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja.

– Kapitalne investicije, u smislu ovog Plana, su investicije vrijednosti od 100.000 KM i više. Ovim Planom, usaglašenim sa strateškim dokumentima Grada, određuju se glavne smjernice investicionog razvoja Grada za period 2018. do 2020. godine – naveli su iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje je nosilac pripreme Plana kapitalnih investicija u saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama Gradske uprave, gradskim institucijama, ustanovama i preduzećima.

Grad je pozvao sve zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije, da popunjavanjem Obrasca za investicione projekte, koji mogu preuzeti na internet stranici Grada, dostave prijedloge investicionih projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade Plana.

Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 15. novembar 2017. godine. Popunjene obrasce, možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: razvoj@banjaluka.rs.ba ili predati svakog radnog dana u Prijemnu kancelariju od 08.00 do 15.00 časova, sa naznakom: Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje – “za Plan kapitalnih investicija”.

Izvor: E-kapija

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of