Lakše povezivanje privrednika – U Banjaluci osnovano predstavništvo Špansko-bosanske privredne komore

Datum objave: Četvrtak, Juni 29, 2017
Objavljeno u Nekategorisano

Špansko-bosanska privredna komora sa sjedištem u Barseloni osnovala je svoje predstaništvo u Banjaluci sa namjerom što jednostavnijeg i lakšeg povezivanja privrednika iz obje zemlje, te investiranja u privredne potencijale Bosne i Hercegovine.

Osnovano predstavništvo Špansko-bosanske privredne komore u Banjaluci imaće zadatak promocije, održavanja i razvijanja kako komercijalnih odnosa, tako i kulturnih veza između Španije i BiH.

Kao glavni predstavnik komore, te koordinator aktivnosti osnovanog predstavništva izabran je advokat Aleksandar Sajić. Kaže da je ideja o povezivanju domaćih sa španskim privrednicima postoji već dužu vremenski period.

– Realizacij ideje smo pristupili nakon nekoliko ličnih kontakata i sastanaka sa predstavnicima komore u Barseloni. U narednom periodu planiramo niz aktivnosti u cilju promocije komore, potpuno povezivanje zainteresovanih privrednika iz dvije zemlje, te realizaciju nekoliko projekata iz oblasti privrede.

Dodaje da će nakon realizovanih planova privreda BiH imati veliku korist, a investitori iz Španije pravnu sigurnost u pogledu rješavanja svih birokratskih pitanja u BiH.

– Već imamo najavljene neke projekte u čiju ćemo realizaciju krenuti odmah, tako da se unaprijed radujemo saradnji sa našim partnerima i osnivačima.

Izvor: E kapija

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of