Održana Konferencija “Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together”

Datum objave: Petak, Juli 7, 2017
Objavljeno u Nekategorisano

U organizaciji ICE Sarajevo – Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća i u saradnji sa Ambasadom R. Italije u Bosni i Hercegovini i Italijanskim udruženjem građevinskih firmi (ANCE), 06.07.2017. godine i 07.07.2017. godine održana je Konferencija pod nazivom “Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together” . Cilj konferencije je rad na pripremnim aktivnostima za održavanje ovogodišnjeg Samita zemalja Zapadnog Balkana u Trstu, te je u tom pravcu konferencija bila posvećena mogućnostima zajedničke saradnje između italijanskih i bosanskohercegovačkih firmi u sektoru građevinarstva i putne infrastrukture.

 Jedan od ciljeva konferencije je takođe i pružanje što potpunijih informacija italijanskim kompanijama o poslovnim prilikama i mogućnostima saradnje u okviru ovog značajnog sektora u Bosni i Hercegovini te prezentacija finansijskih instrumenata koje evropske i međunarodne institucije stavljaju na raspolaganje sektoru infrastrukture kao i predstavljanje bosanskohercegovačkim učesnicima konferencije italijanska iskustava i dostignuća u oblasti građevinske industrije te njihova iskustva u korišćenju evropskih fondova.

 Bilateralni susreti su prvog dana održani u Sarajevu, a drugog dana u Hotelu Bosna u Banjaluci, kojim su iz naše firme prisustvovali Dragan Stijak i Tijana Milačić.

2  3

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of