SEE Innovation Summit – Inovacija i razvoj start up-ova

Datum objave: Utorak, Oktobar 10, 2017
Objavljeno u Nekategorisano

U Beogradu je u periodu od 02.10.2017. do 03.10.2017. godine u organizaciji kompanije Bridgeway održana Southeast Europe Innovation Summit konferencija koja je bila posvećena inovaciji i razvoju start up kompanija.  Predstavnici nekih od najuspešnijih kompanija, institucija i brendova su učestvovali na panelu European Startup Showcase na kojem su predstavljene najinovativnije start up firme Evrope. Ključne teme koje su bile predmet diskusije su pametna tehnologija u oblasti maloprodaje i telekomunikacija, podsticanje inovacija – otvoreni ekosistemi, investitori, korporacije, startup-ovi i vlade kao i kataliziranje inovacija kroz kompanije, gradove i zemlje. Promovisanje preduzetništva, tehnologije i njihovog uticaja kao i da li Beograd može postati središte inovacija Jugoistočne Evrope te njegovu spremnost da razvija koncept Smart Living-a, kao i ulogu države i zajednice u razvoju inovacija i procesu digitalizacije analizirali su stručnjaci iz raznih oblasti.

 “SEE Innovation Summit” je bio idealno mjesto za razgovor o najnovijim tehnološkim trendovima, modelima uspješnog poslovanja i ubrzanju procesa digitalizacije.

Počasni sponzor konferencije bio je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonasljednik Aleksandar, koji je posvećen promociji preduzetništva i zapošljavanja mladih. On je takođe bio i domaćin “Seedcamp” u Kraljevskom dvoru, gdje je mladim preduzetnicima pružena prilika da svoje ideje predstave jednom od najvećih fondova za akceleratore u Evropi.

 Tokom dvodnevne konferencije učesnicima su svoja iskustva sa start up kompanijama prenijeli osnivači  Bridgeway Accelerator-a, direktor Hi-Tech grupe Shenhav & Co., William Carbone, kao i stručnjaci iz Evropske Komisije, Evropskog Super Angels Kluba, Climate-KIC Serbia,  kao i mnogi drugi stručnjaci iz pomenutih oblasti.

 Ispred Advokatske firme „Sajić“ “SEE Innovation Summit” je prisustvovala Tijana Milačić.

 1   4

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of