TEAMBUILDING – OKTOBERFEST

Datum objave: Petak, Oktobar 13, 2017
Objavljeno u Nekategorisano

Prve dane jeseni tim Advokatske firme „Sajić“ je proveo na team buildingu obilazeći neke od najljepših gradova, ovaj put nešto sjevernije. Tako smo se prvi dan našeg team buildinga našli u gradu Wolfganga Amadeusa Mozarta, Salzburgu, gdje smo, nakon što smo obišli sve znamenitosti grada, ispoštovali poznati njemačko-austrijski ritual „kafe i kolača“.

 njemačka  MOCART  Salzburg_Mozartkugeln_001  JEZERO

I sutradan smo dan započeli kafom, ali u Bavarskoj „metropoli sa dušom“, na Marienplatz-u u samom srcu starog dijela Minhena. Nakon nekoliko grupnih selfija, tragom ostalih turista obučenih u Dirndl i Lederhose, mirisom piva i kobasica uputili smo se na Oktober fest.

okt  oktobar1

Uz zveckanje krigli, nekoliko zdravica i tek naučenih stihova „Ein prosit“  pozdravili smo se sa Oktoberfest-om do nekog sljedećeg viđenja.

OKTOBAR 5  FEST 3  FEST 2

Ekonomski, kulturni i boemski centar, grad brojnih istorijskih spomenika ali i remek djela moderne tehnologije i arhitekture, svjetski centar sajamskih priredbi, grad pivnica i Oktoberfesta očarao nas je svojom atmosferom i definitivno ostavio utisak jednog od najljepših evropskih gradova.

Obroncima Alpa i uz nevjerovatne pejzaže puni utisaka krenuli smo kući. S obzirom da se vodimo onim „Carpe diem“ iskoristili smo što nas je put naveo na Ljubljanu, da utrošimo još koji sat obilazeći znamenitosti ovog grada.

Do sljedećeg teambuildinga,

Auf Wiedersehen

2

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of