Seminar/webinar BEZBJEDNOST I DIGITALNO POSLOVANJE

Na seminaru/webinaru BEZBJEDNOST I DIGITALNO POSLOVANJE 18.2.2022. u 11 časova saznaćete:

  • Trenutne opasnosti u privredi u sferi sajber kriminala
  • Tehnološka rješenja zaštite
  • Pravne aspekte zaštite

Učešće na događaju je besplatno i možete prisustvovati lično u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka, Branka Ćopića 6 ili onlajn putem Zoom platforme.

Predviđanje je da će sajber kriminal koštati svijet 10.5 triliona (10.5¹² ili 10500 milijardi) dolara godišnje do 2025. godine. Šteta je 2015. godine bila 3, dok je 2021. 6 triliona dolara, tako da je vidljiv drastični porast. Trenutna šteta od ove vrste kriminala se procjenjuje kao treća, po vrijednosti, ekonomija svijeta, iza Amerike i Kine.

Ova prijetnja po privredu u svijetu pa samim tim i kod nas je ogromna. Kroz događaj koji organizuje Područna privredna komora Banja Luka sa partnerima, predstavićemo moguće opasnosti za vaše poslovanje, tehnička rješenja i pravne apsekte zaštite te kroz razgovor sa predstavnicima Odjeljenja za sajber kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Advokatske firme Sajić i privrednog društva Lanaco d.o.o. iz Banja Luke, predočićemo relevantne činjenice i promijeniti način razmišljanja s ciljem bezbjednijeg poslovanja u Republici Srpskoj.

About the author