JAVNI POZIV – koncesija za izgradnju solarne elektrane

Ministarstvo energetike i rudarstva na osnovu odluke Vlade Republike Srpske je dana 12.03.2020. godine objavila Javni poziv za podonošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane na području opštine Bileća. Izgradnja solarne elektrane procijenjene instalirane snage 60 MW i godišnje proizvodnje 84GWh predviđena je u neposrednoj blizini naselja Skrobotno sa desne strane regionalnog puta Trebinje-Bileća prema Bilećkoj jezeru. 

Pra podacima i preliminarnoj analizi potencijala sunčeve energije na premetnom području, prosječna godišnja energija koj se generiše na 1m2 horizontalne površine iznosi oko 1520 kWh, a procijenjena vrijednost investicije je 70.000.000,00 KM.

Koncesija se daje na period od 50 godina od dana zaključenja ugovora o koncesiji a koncesiona naknada se sastoji od jednokratne koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 700.000,00 KM koji se plaćaju prilikom zaključenja ugovora i koncesione naknade za korištenje predmeta koncesije u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije na zvaničnom obračunskom mjestu primopredaje električne energije.

Obaveza rješavanja imovinskopravnih odnosa i troškova je na koncesionaru, a za učešće u ponudi potrebno je obezbijediti garanciju na ime obezbeđenja ponude u iznosu od 700.000,00 KM.

Pravo učešča na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum 2 ili više ugovorom povezanih pravnih lica koja ispunjavaju uslove iz Zakona o koncesijama.

U Javnom pozivu su jasno i detaljno propisani dokazi kojima ponuđač dokazuje podobnost za učešće u ovoj ponudi, način dostavljanja ponude, mogućnost posjete lokaciji a krajnji rok za dostavu ponuda je 10.04.2020. godine.

Za više informacija obratite se Advokatskoj firmi „SAJIĆ“ o.d. Banja Luka, ul. Bulevar v. Živojina Mišića broj 49b, Banja Luka.

About the author