PRO BONO konsultacije – Svjetki dan autorskih prava, knjige i intelektualne svojine

Svjetki dan autorskih prava i knjige obilježava je svakog 23.aprila još od 1995.godine a odluku o tome donijela je  UN-ova organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO na Opštoj konferenciji organizacije održanoj u Parizu. U pitanju je simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su tog dana 1616. godine umrli književnici Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Ideja UNESCO-a svakako je bila zainteresovati i privući na čitanje svakoga, a posebno mladu populaciju.

A svakog 26. aprila obilježava se Svjetski dan intelektualne svojine kako bi se predstavila uloga koju intelektualna svojina ima u podsticanju inovacija i kreativnosti. Ove godine slavi se stav žena pronalazača, kreatorica  i preduzetnica  širom svijeta i njihov revolucionarni rad pod nazivom „Ja mogu“ (https://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/).  Žene oblikuju svijet svojom maštom, domišljatošću i napornim  radom, ali se i često suočavaju sa značajnim izazovima u pristupu znanju, vještinama, resursima i podršci koja im je potrebna da bi napredovale. Zato se ove godine poziva na još veči rad na rodnoj ravnopravnosti u intelektualnom vlasništvu i oslobađanju domišljatosti  i kreativnosti žena i djevojaka po citavom svijetu. Zajedno možemo izgraditi bolje sutra.

Tim povodom AFS organizuje besplatne pravne savjete iz ovih oblasti prava te poziva sve zainteresovane da rezervišu termin konsultacija putem telefona: 051 227 620, e-maila: [email protected] ili direktno u prostorijama firme.

Konsultacije ce se moći zakazati za 26.04.u terminu od 09-13 časova.

About the author